Чай Биопрограма, Невен +-4846
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Чай Биопрограма, Невен + 500108

3,78 лв.
С вкл. данък

    Tags:

Потребителят има право да се откаже в срок от седем работни дни от сключването на сделката с Алегро 2000 ООД . За повече информация посетете страницата ни с Условия за полване.
Цената на доставка се определя спрямо крайната цена. За поръчки над 50лв доставката за гр. София е безплатна. За поръчки над 250лв доставката за гр. София и извън него е безплатна.
Наличните начини на плащане са следните: В брой с наложен платеж, По банков път, Чрез банкова карта VISA или MasterCard.

Описание

Невен- цвят 50g (градински невен, жълта ружа, каракон)

 

Латинско име: Flores Calendulae  officinalis (Compositae/Asteraceae)

 

Описание: Едногодишно тревисто растение, високо 50 см; с целокрайни,  едри листа, покрити с мъх; с цветове с жълтооранжеви кошнички. Растението има характерна миризма. Цъфти от юни до октомври.

Химичен състав: Календулин, сапогенин, каротин и др. каротиноидни  вещества,  фитостерин, смоли, горчиво вещество-календин, органични киселини, етерично масло, глюкозиди, витамин С, слузни вещества.

 

Помощно средство при: Епителизацията на язви и атонични кожни рани, има противовъзпалително и противомикробно действие. Има бактерицидно действие срещу патогенни микроорганизми, особено стафилококи и стрептококи. Цветният прашец се използва при лечение на злокачествени новообразувания на хранопровода, стомаха и червата. Има благоприятни резултати при вътрешно приложение при рак на млечната жлеза и женските полови органи (препоръчва се като профилактично средство в критичната възраст на жената). Действа успокоително на централната нервна система, усилва дейността на сърцето: хипертонична болест и аритмии. Прилага се при стомашни язви и такива от разширени вени, при склероза на съдовете, пиорея, възпаление на венците, при наранявания и рани.

 

Употреба: Вътрешно 2-3 чаши чай на ден. Прилага се под формата на запарка, тинктура, маслен извлек.

Приготвяне: 2 чаени лъжици цветове се запарват в 1/4 л кипяща вода 10 мин. Външно и за гаргара. За компреси се прилага настойка от цветове с алкохол 1:2.

Техническо описание

500108