Касетъчен климатик Daikin FFA35A9 + RXM35R 2278
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Касетъчен климатик Daikin FFA35A9 + RXM35R 2278

Касетъчен климатик FFA35A9 / RXM35R от продуктовата гама касетъчни климатици на Daikin се отличава с уникалния си дизайн, незаменим комфорт и висока енергийна ефективност. Предоставя възможност за скрит монтаж в окачени тавани в различни търговски, обществени и други сгради.
5928,77 лв.
С вкл. данък
Потребителят има право да се откаже в срок от седем работни дни от сключването на сделката с Алегро 2000 ООД . За повече информация посетете страницата ни с Условия за полване.
Цената на доставка се определя спрямо крайната цена. За поръчки над 50лв доставката за гр. София е безплатна. За поръчки над 250лв доставката за гр. София и извън него е безплатна.
Наличните начини на плащане са следните: В брой с наложен платеж, По банков път, Чрез банкова карта VISA или MasterCard.

Описание

Уникален дизайн

Инверторни касетъчни климатици FFA-A9 на Daikin се отличават с уникалния си дизайн, незаменим комфорт и висока енергийна ефективност. Отличени са с наградата „Universal design award 2014“ за възможността за скрит монтаж в окачени тавани в различни търговски, обществени и други сгради. Дизайнът е специално проектиран за европейския пазар. Благодарение на напълно плоската си конструкция касетата FFA-A9 ще се впише към интериора на различни помещения и сгради. Със своя размер 60 х 60 този модел касетъчен климатик е първият, който съвпада изцяло с размерите на стандартен европейски растерен таванен панел. Декоративният панел се предлага в два цвята – бял и сребрист, което предоставя възможност за дискретен и елегантен монтаж, подхождащ на вътрешното обзавеждане.


Допълнителен сензор за присъствие

Сензорът за присъствие е функция, която се инсталира допълнително към напълно плоската касета FFA-A9. Когато управлението на въздушния поток е включено, сензорът за присъствие насочва въздушния поток встрани от всеки човек, който е засечен от сензорния датчик. Когато помещението е празно, е възможно автоматичното регулиране на зададената температура с 2, 3 или 4 ⁰С или изключване на касетата, за да се намали консумацията на електрическа енергия. Посоката на въздушния поток се приспособява според регистрираното присъствие на хора, като по този начин се предотвратяват студените течения, директно насочени към хората в стаята. Интелигентният сензор за присъствие би могъл да намали текущите разходи до 27 % и да увеличи значително енергийната ефективност на климатика.


Допълнителен подов сензор

Тъй като топлият въздух е по-лек и се издига нагоре, температурата на пода е винаги по-ниска от тази близо до тавана и разликата може да бъде повече от 10°С. За рационално използване на енергията и за постигане на оптимален комфорт в помещението Daikin разработва допълнителен подов сензор, който отчита температурната разлика и пренасочва въздушния поток, за да се осигури равномерно разпределение на температурата и да елиминира усещането за студени крака. Вграденият инфрачервен подов сензор е иновативен механизъм, благодарение на който вие ще повишите енергийната ефективност значително, ще намалите разходите за консумация на електроенергия и ще разполагате с възможността да управлявате цялостната атмосфера в помещението.


Върхова ефективност

Чрез използване на контролер за наблюдение на ефективността и потреблението на енергия, потребителите могат да намалят вредното въздействие върху околната среда, като същевременно поддържат рационално работно натоварване. Софтуерът за контрол на потреблението на енергия проследява вашите разходи. Той показва ориентировъчния разход на електроенергия за последния ден/седмица/месец/година. Всички продукти на Daikin са енергийно ефективни и високотехнологични алтернативи за климатизация, които драстично намаляват потреблението на електроенергия и са стриктно съобразени с европейските стандарти за енергийна ефективност и опазване на околната среда.


Настройване на въздушния поток

Касетъчен климатик FFA-A9 разполага с индивидуално управление на клапите, което улеснява регулирането на една или повече клапи чрез жично дистанционно управление. Четирите клапи на плоската касета FFA-A9 могат да се контролират поотделно чрез допълнителен кит, което осигурява оптимален комфорт на въздушния поток дори и при монтаж в близост до ъгли или стени. Като резултат вие постигате оптимално разпределение на въздушния поток, което можете да промените по всяко време.


Супер тишина

Daikin предлага на клиентите си най-тихата касета на пазара (25 dBA), което я прави подходяща за офиси, приемни, дори за климатизиране на жилищни помещения. Иновативната технология за управление на DC мотора, специалната форма на турбината, както и специалното покритие и форма на елементите, през които се засмуква и издухва обработения въздух, правят възможно постигането на максимална тишина в работен режим.


Отличителни характеристики на напълно плоската касета Daikin FFA


Сезонна ефективност

Сезонната ефективност показва много по-точно и реалистично ефективността за целия сезон при отопление или охлаждане, като се отчитат различните условия на температура и натоварване. Високата енергийна ефективност е неразривно свързана с ниска консумация на електроенергия.

Инверторна технология

Инверторната технология позволява всеки климатик да регулира своята изходяща мощност за отопление или охлаждане според температурата в стаята. Зададената стайна температура се достига бързо, а всеки инверторен климатик я поддържа постоянно при високи нива на енергийна ефективност и намалено потребление на електроенергия.

Режим на работа при напускане на дома

Този режим ви позволява да поддържате вътрешната температура на определено ниво, когато сте извън помещението. При активиране климатикът работи на минимална мощност, като поддържа определена температура, за да осигури комфортна атмосфера, когато се приберете.

Само вентилатор

Климатикът може да се използва само като вентилатор. Тази функция ви дава възможност да раздвижите въздуха в помещението.

Подов сензор и сензор за присъствие

Когато управлението на въздушния поток е включено, сензорът за присъствие насочва въздушния поток встрани от всяко лице в стаята. Посоката на въздушния поток се приспособява според регистрираното присъствие на хора, като по този начин се предотвратяват студените течения, директно насочени към хората в стаята. Подовият сензор отчита средната температура на пода и пренасочва въздушния поток, за да се осигури равномерно разпределение на температурата.

Предотвратяване на течение

При активиране на тази функция посоката на разпределение на въздуха автоматично се задава в хоризонтално положение, а вентилаторът работи на ниска скорост, за да се предотвратят студените течения. След достигане на зададената температура разпределението на въздуха и скоростта на вентилатора се регулират според индивидуалните потребности и изисквания.

Изключително тихи

Вътрешните тела на Daikin са изключително тихи независимо от режима им на работа. Активирането на този режим гарантира изключително безшумна работа на външното тяло при поддържане на достигнатия температурен комфорт. Високата енергийна ефективност се запазва, а нивото на шума е толкова ниско, че вие и вашите съседи ще се насладите на тиха и спокойна среда.

Автоматично превключване между охлаждане и отопление

Автоматично избира режим на охлаждане или отопление за достигане на зададената температура.

Въздушен филтър

Въздушният филтър премахва частиците прах във въздуха, като осигурява постоянно подаване на чист въздух в помещението. Тази функция е изключително важна, защото поддържа свежа и здравословна атмосфера в климатизираните помещения.

Програма за изсушаване на въздуха

Дава възможност да се намали степента на влажност, без да се променя температурата в помещението. Вие разполагате с възможността да регулирате нивото на влажност в помещението в зависимост от индивидуалните си изисквания и предпочитания.

Предотвратяване на замърсяването на тавана

Активирането на тази функция регулира въздушната струя, така че да не духа продължително време в хоризонтално положение, което предотвратява появата на петна по тавана.

Автоматично вертикално въртене на жалузите

Функцията предоставя възможност за избор на автоматично вертикално въртене на жалузите за въздуха, което осигурява равномерно разпределение на въздушния поток и оптимален температурен комфорт.

Три степени на оборотите на вентилатора

Тази опция ви предоставя възможност да регулирате сами силата на въздушната струя според индивидуалните си предпочитания. Ако желаете да достигнете много бързо желаната температура в помещението, може да настроите вентилатора на по-силна скорост.

Индивидуално управление на всяка клапа

Индивидуалното управление на клапите улеснява регулирането на една или повече клапи чрез жично дистанционно управление. Всяка клапа може да се контролира поотделно, което осигурява оптимален комфорт на въздушния поток. Предлагат се и допълнителни затварящи комплекти.

Седмичен таймер

Седмичният таймер позволява да зададете до четири работни периоди в денонощието, седем дни в седмицата. Освен удобство, функцията спомага за намаляване на сметките ви за електроенергия (седмичен таймер е наличен само на жични дистанционни управления).

Инфрачервено дистанционно управление (Опционално)

Инфрачервено дистанционно управление с течно-кристален дисплей улеснява максимално управлението на вашия климатик, като ви предоставя незаменимата възможност за включване, изключване и регулиране на функциите от разстояние.

Жично дистанционно управление (Опционално)

Жичното дистанционно управление ви предоставя възможност да управлявате функциите на климатика от разстояние. Интелигентният интерфейс на този контролер ще ви помогне да регулирате вашата климатична система изцяло според изискванията ви за температурен комфорт.

Централизирано управление (Опционално)

Предоставя възможност за централизирано управление на няколко климатика от една централна точка. Благодарение на тази функция вие можете да пускате, спирате и регулирате няколко климатика едновременно.

Автоматично рестартиране

Функцията за автоматично рестартиране позволява на климатика да се включи с последните зададени настройки след внезапно спиране и последващо възобновяване на електрозахранването.

Самодиагностика

Функцията следи за необичайни действия или грешки и когато такива се регистрират, системата се изключва автоматично.

Комплект дренажна помпа (стандартно)

Благодарение на вградената дренажна помпа кондензираната вода, която се събира по време на охлаждане, може лесно да се изпомпи през тръба. Вградените електромотори гарантират безшумна работа на дренажните помпи и ниско потребление на електроенергия.

Двойни/тройни/сдвоени приложения

Към само 1 външно тяло могат да бъдат свързани 2, 3 или 4 вътрешни тела, дори ако имат различен капацитет. Всички вътрешни тела работят в същия режим (охлаждане или отопление) и се контролират от едно дистанционно управление. Приложимо за единични големи пространства, в които се постига равномерно разпределение на въздуха и температурата.

Приложение на мулти модели

Тази опция ви дава възможност да свържете няколко вътрешни тела /до 5 на брой/ към едно външно тяло в мултисплит система. По този начин вие можете да климатизирате няколко помещения с едно външно тяло, а инсталацията на вътрешните тела може да се извърши поетапно. Всички вътрешни тела могат да се управляват отделно в рамките на същия режим.

VRV за битово приложение

Към едно външно тяло могат да се свържат до 9 вътрешни тела (дори с различни капацитети и до клас 71). Всички вътрешни тела могат да се управляват отделно в рамките на същия режим.

 

Техническо описание

2278
57.44 kg
Техническо описание
Гаранция
36 месеца
Подходящ за помещения до
26 кв. м
Вътрешно тяло Ниво на шум на отопление (Високо/Ном./Ниско/Безшумно)
34 / 30.5 / 25 / - dB
Външно тяло Тегло
32 кг
SCOP (сезонен коефициент на трансф. отопление)
4.1
Консумирана мощност на охлаждане (Мин./Ном./Макс)
- / 0.9 / - kW
Външно тяло Размери
550 x 765 x 285 В x Ш x Д (мм)
Външно тяло Ниво на шум на отопление (Високо/Ном./Ниско/Безшумно)
49 dB
Работна температура на охлаждане
-10 - 46 C
Вътрешно тяло Размери
260 x 575 x 575 В x Ш x Д (мм)
SEER (сезонен коефициент на охлаждане)
6.32
Външно тяло Ниво на шум на охлаждане (Високо/Ном./Ниско/Безшумно)
49 dB
Енергиен клас на охлаждане / отопление
A++ / a+
Вътрешно тяло Тегло
16 кг
Захранване (фаза/честота/напрежение)
1-/50/220-240
Консумирана мощност на отопление (Мин./Ном./Макс)
- / 1.2 / - kW
Вътрешно тяло Ниво на шум на охлаждане (Високо/Ном./Ниско/Безшумно)
34 / 30.5 / 25 / - dB
Транспортна опаковка Размер опаковка (ВхШхД см)
40 x 70 x 70- Тегло- 17 кг.-
Работна температура на отопление
-15 - 18 C
Годишен разход на електроенергия (Охлаждане / Отопление)
188 / 1059 kWh
Транспортна опаковка Брой опаковки
1 бр.
Отдавана мощност на отопление (Мин./Ном./Макс)
1.3 / 4.2 / 5.1 kW
Отдавана мощност на охлаждане (Мин./Ном./Макс)
1.4 / 3.4 / 4.0 kW
Хладилен агент
R-410A / R-32
COP (коефициент на трансф. отопление)
3.5
EER (хладилен коефициент на охлаждане)
3.78
Външно тяло Компресор
Daikin

Вижте също и: