Канален климатик Daikin FDXM25F9 + RXM25R 5126
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Канален климатик Daikin FDXM25F9 + RXM25R 5126

Канален климатик FDXM25F9 / RXM25R от продуктовата гама канални климатици на Daikin, работещи с новия щадящ околната среда фреон R32, е предназначен за скрит монтаж в таван с минимална височина от 240 мм. Компактните размери, ниският разход на електроенергия и възможността за инсталиране с различни по дължина въздуховоди правят тази машина подходяща за всякакъв тип помещения.
3651,60 лв.
С вкл. данък
Потребителят има право да се откаже в срок от седем работни дни от сключването на сделката с Алегро 2000 ООД . За повече информация посетете страницата ни с Условия за полване.
Цената на доставка се определя спрямо крайната цена. За поръчки над 50лв доставката за гр. София е безплатна. За поръчки над 250лв доставката за гр. София и извън него е безплатна.
Наличните начини на плащане са следните: В брой с наложен платеж, По банков път, Чрез банкова карта VISA или MasterCard.

Описание

Гъвкав монтаж

Климатици от канален тип Daikin са изключително гъвкави при монтаж поради разнообразието от модели и опции за създаване на напор на въздуха. „Slim” моделите имат височина само 200 мм, което прави възможно монтирането им в тавани с височина от 240 мм. Възможността да бъде избрана всмукателната страна отзад или отдолу прави този климатик предпочитан от дизайнери и проектанти.


Максимален комфорт

При канални климатици Daikin максималният комфорт е гарантиран независимо от дължината на въздуховода, което дава неограничен избор за място на поставяне на решетките. Мястото може да бъде избрано на стената или в тавана, така че да се избегнат директните студени течения, а притокът от въздух да бъде разпределен равномерно в помещението.


Широк работен температурен обхват

Серията канални климатици SkyAir предоставят широк работен температурен обхват. При режим охлаждане поддържаният диапазон от -10°С до +46°С прави тези канални климатици идеални за използване дори в сървърни помещения, където се изисква охлаждане дори и при ниски външни температури. При режим отопление запазването на висока енергийна ефективност при външна температура от -15°С допринася за ниска консумация на електроенергия и високо енергоспестяване.


Ръководство за експлоатация на канален климатик Daikin FDXM


Сезонна ефективност

Сезонната ефективност показва много по-точно и реалистично ефективността за целия сезон при отопление или охлаждане, като се отчитат различните условия на температура и натоварване. Високата енергийна ефективност е неразривно свързана с ниска консумация на електроенергия.

Инверторна технология

Инверторната технология позволява всеки климатик да регулира своята изходяща мощност за отопление или охлаждане според температурата в стаята. Зададената стайна температура се достига бързо, а всеки инверторен климатик я поддържа постоянно при високи нива на енергийна ефективност и намалено потребление на електроенергия.

Режим на работа при напускане на дома

Този режим ви позволява да поддържате вътрешната температура на определено ниво, когато сте извън помещението. При активиране климатикът работи на минимална мощност, като поддържа определена температура, за да осигури комфортна атмосфера, когато се приберете.

Само вентилатор

Климатикът може да се използва само като вентилатор. Тази функция ви дава възможност да раздвижите въздуха в помещението.

Автоматично превключване между охлаждане и отопление

Автоматично избира режим на охлаждане или отопление за достигане на зададената температура.

Въздушен филтър

Въздушният филтър премахва частиците прах във въздуха, като осигурява постоянно подаване на чист въздух в помещението. Тази функция е изключително важна, защото поддържа свежа и здравословна атмосфера в климатизираните помещения.

Програма за изсушаване на въздуха

Дава възможност да се намали степента на влажност, без да се променя температурата в помещението. Вие разполагате с възможността да регулирате нивото на влажност в помещението в зависимост от индивидуалните си изисквания и предпочитания.

Три степени на оборотите на вентилатора

Тази опция ви предоставя възможност да регулирате сами силата на въздушната струя според индивидуалните си предпочитания. Ако желаете да достигнете много бързо желаната температура в помещението, може да настроите вентилатора на по-силна скорост.

Седмичен таймер

Седмичният таймер позволява да зададете до четири работни периоди в денонощието, седем дни в седмицата. Освен удобство, функцията спомага за намаляване на сметките ви за електроенергия (седмичен таймер е наличен само на жични дистанционни управления).

Инфрачервено дистанционно управление (Опционално)

Инфрачервено дистанционно управление с течно-кристален дисплей улеснява максимално управлението на вашия климатик, като ви предоставя незаменимата възможност за включване, изключване и регулиране на функциите от разстояние.

Жично дистанционно управление (Опционално)

Жичното дистанционно управление ви предоставя възможност да управлявате функциите на климатика от разстояние. Интелигентният интерфейс на този контролер ще ви помогне да регулирате вашата климатична система изцяло според изискванията ви за температурен комфорт.

Централизирано управление (Опционално)

Предоставя възможност за централизирано управление на няколко климатика от една централна точка. Благодарение на тази функция вие можете да пускате, спирате и регулирате няколко климатика едновременно.

Автоматично рестартиране

Функцията за автоматично рестартиране позволява на климатика да се включи с последните зададени настройки след внезапно спиране и последващо възобновяване на електрозахранването.

Самодиагностика

Функцията следи за необичайни действия или грешки и когато такива се регистрират, системата се изключва автоматично.

Двойни/тройни/сдвоени приложения

Към само 1 външно тяло могат да бъдат свързани 2, 3 или 4 вътрешни тела, дори ако имат различен капацитет. Всички вътрешни тела работят в същия режим (охлаждане или отопление) и се контролират от едно дистанционно управление. Приложимо за единични големи пространства, в които се постига равномерно разпределение на въздуха и температурата.

Приложение на мулти модели

Тази опция ви дава възможност да свържете няколко вътрешни тела /до 5 на брой/ към едно външно тяло в мултисплит система. По този начин вие можете да климатизирате няколко помещения с едно външно тяло, а инсталацията на вътрешните тела може да се извърши поетапно. Всички вътрешни тела могат да се управляват отделно в рамките на същия режим.

VRV за битово приложение

Към едно външно тяло могат да се свържат до 9 вътрешни тела (дори с различни капацитети и до клас 71). Всички вътрешни тела могат да се управляват отделно в рамките на същия режим.

 

Техническо описание

5126
61.44 kg
Техническо описание
Гаранция
36 месеца
Подходящ за помещения до
20 кв. м
Вътрешно тяло Ниво на шум на отопление (Високо/Ном./Ниско/Безшумно)
35 / - / 27 / - dB
Външно тяло Тегло
32 кг
Външно тяло Тръбни връзки - течна / газообразна фаза
6.35 / 9.52 mm (1/4" / 3/8")
SCOP (сезонен коефициент на трансф. отопление)
4.24
Консумирана мощност на охлаждане (Мин./Ном./Макс)
- / 0.64 / - kW
Външно тяло Размери
550 x 765 x 285 В x Ш x Д (мм)
Външно тяло Ниво на шум на отопление (Високо/Ном./Ниско/Безшумно)
59 / - / - / - dB
Работна температура на охлаждане
-10 46 C
Вътрешно тяло Размери
200 x 750 x 620 В x Ш x Д (мм)
SEER (сезонен коефициент на охлаждане)
5.68
Външно тяло Ниво на шум на охлаждане (Високо/Ном./Ниско/Безшумно)
59 / - / - / - dB
Енергиен клас на охлаждане / отопление
A+ / a+
Вътрешно тяло Тегло
21 кг
Захранване (фаза/честота/напрежение)
1/50/220-240
Консумирана мощност на отопление (Мин./Ном./Макс)
- / 0.80 / - kW
Вътрешно тяло Ниво на шум на охлаждане (Високо/Ном./Ниско/Безшумно)
35 / - / 27 / - dB
Работна температура на отопление
-15 18 C
Годишен разход на електроенергия (Охлаждане / Отопление)
148 / 858 kWh
Отдавана мощност на отопление (Мин./Ном./Макс)
1.3 / 3.2 / 4.5 kW
Отдавана мощност на охлаждане (Мин./Ном./Макс)
1.3 / 2.4 / 3.0 kw
Хладилен агент
R-32
COP (коефициент на трансф. отопление)
4
EER (хладилен коефициент на охлаждане)
3.77
Външно тяло Компресор

Вижте също и: